| ||||||
|
||||||
|
| 24-11-2009 04:23 ÖÖ | ||
| ||
|
dedim ki; çok yalnızım dedi ki; beki sana çok yakınım -bakara 186 dedim ki; evet sen bana çok yakınsın ama ben senden çok uzağım keşke bende sana yakın olabilsem dedi ki; rabbini sabah akşam yüksek olmayan bir sesle kendi kendine ürpertiyle yalvara yalvara ve için için zikret-araf 205 dedim ki; buda senin yardımını ister!. dedi ki; ALLAHIN sizi bağışlamasını istemezmisiniz? -nur 22 dedim ki;Tabii ki, beni affetmeni çok isterim. dedi ki;(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir.' Hud-90 dedim ki;'Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?' dedi ki;'ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?' Tevbe-104. dedim ki;'Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.' dedi ki;'ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir.' Ğafir-2/3. dedim ki;'Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!' dedi ki; 'ALLAH bütün günahları bağışlayandır.' Zümer-53. dedim ki; yine gelsem, yine beni bağışlar mısın? dedi ki; 'ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur.' Ali İmran-135. dedim ki;'Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum dedi ki; 'Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.' Bir de 'İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var' dedim. Rabbim de;'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedi. dedim ki;'Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim? dedi ki; 'Ey iman edenler! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir.' Ahzap-41/43. kendi kendime dedim ki;'ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum.' |